Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Szívből ajánljuk!

7. asztal: Mustár

Fő kategória >Termelői Piac >7. asztal: Mustár

A mustár jellegzetes ízét, aromáját a mustármagban található aromakomponensek, a glukozinolát vegyületek bomlástermékei adják. (Ciska és Kozlowska 1988.)

Ezek a vegyületek hasonlatosak a tormában és a vízitormában találhatóakhoz, amelyek azoknál is a csípős ízért felelősek.
A szájban bomlanak, ezért érezzük különbözőképpen csípősnek vagy kevésbé csípősnek.


Sorrend:

Ghaurved cukormentes mustár 200 g

A Ghaurved cukormentes mustárok különlegességét a felhasznált alapanyagok kiválósága adja:

a 99,9%-os tisztaságú sárga mustármag, a cukor helyett felhasznált, speciálisan előkészített természetes édesítőszer, a sztívia, valamint a nagy tisztaságú, K-mentes parajdi bányasó.

Cukorbetegek és diétázók is használhatják!

Natúr ízével kiválóan illeszkedik minden alkalomra és ételhez.

 
600 Ft
Egységár: 3 000 Ft/kg
Ghaurved cukormentes mustár 350 g

A Ghaurved cukormentes mustárok különlegességét a felhasznált alapanyagok kiválósága adja:

a 99,9%-os tisztaságú sárga mustármag, a cukor helyett felhasznált, speciálisan előkészített természetes édesítőszer, a sztívia, valamint a nagy tisztaságú, K-mentes parajdi bányasó.

Cukorbetegek és diétázók is használhatják!

Natúr ízével kiválóan illeszkedik minden alkalomra és ételhez.

 
800 Ft
Egységár: 2 286 Ft/kg
Ghaurved magos mustár 200 g

A Ghaurved  magos mustárok nemcsak sárga, de fekete mustármagot is tartalmaznak,  mely még jobban kiemeli karakterességét.

A szájba kerülve előbb édeskés, majd amikor a magok elpukkannak, érződik igazán csípős, pikáns íze.

Kolbászhoz, virslihez a legkiválóbb, de jól lehet vele húsok sütésekor is bánni. A sütőben karamellizálódik, és a húst megvédi a kiszáradástól. Ízletes, látványos,  és hasznos burkot adva a kész ételnek.

 
600 Ft
Egységár: 3 000 Ft/kg
Ghaurved magos mustár 350 g

A Ghaurved  magos mustárok nemcsak sárga, de fekete mustármagot is tartalmaznak,  mely még jobban kiemeli karakterességét.

A szájba kerülve előbb édeskés, majd amikor a magok elpukkannak, érződik igazán csípős, pikáns íze.

Kolbászhoz, virslihez a legkiválóbb, de jól lehet vele húsok sütésekor is bánni. A sütőben karamellizálódik, és a húst megvédi a kiszáradástól. Ízletes, látványos,  és hasznos burkot adva a kész ételnek.

 
800 Ft
Egységár: 2 286 Ft/kg
Ghaurved medvehagymás mustár 200 g

A Ghaurved  medvehagymás mustárok kiválóan ötvözik a mustár és a medvehagyma előnyös tulajdonságait.

A medvehagyma zamata  a legkiválóbban sajtos és tejfölös ételekhez adva érződik ki. De rendkívül különleges ízt kölcsönöz minden salátaöntetnek vagy majonézes ételnek is.

A vegetáriánusok kedvence, bár nem vetik meg a húsevők sem, mert enyhén csípős íze egyaránt illik zöldségféléhez és a húsokhoz is. Krémes állaga, kissé hagymás-fokhagymás ízvilága páratlan.

 
600 Ft
Egységár: 3 000 Ft/kg
Ghaurved medvehagymás mustár 350 g

A Ghaurved  medvehagymás mustárok kiválóan ötvözik a mustár és a medvehagyma előnyös tulajdonságait.

A medvehagyma zamata  a legkiválóbban sajtos és tejfölös ételekhez adva érződik ki. De rendkívül különleges ízt kölcsönöz minden salátaöntetnek vagy majonézes ételnek is.

A vegetáriánusok kedvence, bár nem vetik meg a húsevők sem, mert enyhén csípős íze egyaránt illik zöldségféléhez és a húsokhoz is. Krémes állaga, kissé hagymás-fokhagymás ízvilága páratlan.

 
800 Ft
Egységár: 2 286 Ft/kg
Ghaurved tárkonyos mustár 200 g

A Ghaurved  tárkonyos mustár legfontosabb összetevője az erdélyi konyha fontos eleme: a tárkony. E kiváló fűszer harmonikusan belesimul a mustár alapízébe. Ezért oly népszerű egész Európában.

E mustárkülönlegesség egyediségét éppen egyszerűsége adja, és az a kellemesen csípős íz, amely legfőbb jellegzetessége.

Legelőnyösebb a sertés- és marhahúsból készült ételekhez, de a vadas mártás és a grillpác sem képzelhető el nélküle. A különféle ragulevesek elengedhetetlen összetevője.

 
600 Ft
Egységár: 3 000 Ft/kg
Ghaurved tárkonyos mustár 350 g

A Ghaurved  tárkonyos mustár legfontosabb összetevője az erdélyi konyha fontos eleme:    a tárkony. E kiváló fűszer harmonikusan belesimul a mustár alapízébe. Ezért oly népszerű egész Európában.

E mustárkülönlegesség egyediségét éppen egyszerűsége adja, és az a kellemesen csípős íz, amely legfőbb jellegzetessége.

Legelőnyösebb a sertés- és marhahúsból készült ételekhez, de a vadas mártás és a grillpác sem képzelhető el nélküle. A különféle ragulevesek elengedhetetlen összetevője.

 
800 Ft
Egységár: 2 286 Ft/kg

Sorrend:

A mustár rendkívüli módon segíti az emésztést. Ez az emberiség számára már több ezer éve ismert tény. A kisázsiai eredetet igazolja a Biblia, amelyben oly sokat emlegetett növény a mustár. A sumírok is nagy becsben tartották, de több piramisban is találtak mustárt, vagyis már az ó- és új Egyiptomban is ismerték.

A mustárt a rómaiak terjesztettek el egész Európában. Már a XII. századtól vannak feljegyzések róla Angliából, majd nem sokkal később megjelent a német kolostorkertekben, Spanyolországban, és természetesen ezzel egyidőben nálunk is, előbb Erdélyben majd az egész Kátpát-medencében.

A só mellett a királyi udvarokban a mustár is kiemelkedő figyelmet kapott. Egyes leírások szerint XIV. Lajos, aki a híresen pazar udvari pompa mellett kedvelte a nagy lakomákat is, sehová nem ment a saját mustáros üvegcséje nélkül.

Ő, és sokan mások tudták, hogy a mustár kiválóan könnyíti az emésztést, nemcsak a mustármagban található anyagok miatt, hanem mert a mustárkészítés során olyan összetevők is kerülnek bele, mint az erjesztett szőlő- és almaecetek, melyek fokozzák a mustármag egyébként is előnyös tulajdonságait.


Webáruház készítés